Friss topikok

Hülye sérülések lajstroma

2008.11.13. 17:16 | ::Janek:: | 7 komment

Buzsáky Ákos térde tegnap az Od Traffordon fordult ki, a válogatott középpályás így 9 hónapra harcképtelenné vált. Ő azonban legalább a "harc mezején" esett el, nem úgy, mint azok a társai, akik a szemetet nem tudták kivinni, vagy épp a pedikűr okozott áthághatatlan nehézségeket nekik. Következzék hát a hülye sérülések lajstroma!

 

Busquets (Barcelona) – 1999 A Barca egykori kapusa lakásában szenvedett furcsa sérülést. Egyik este a focista felesége bedugva felejtette a vasalót, a szobában játszó kisfiuk pedig véletlenül meglökte a vasalódeszkát. Piff!!! Repült a vasaló és repült Busquets is, egy látványos robinzonád után még idõben elkapta a forró háztartási gépet. A gyerek megmenekült, a papa megúszta kisebb égési sérüléssel.
 
Emerson (Roma AS) – 2002 A Milan jelenlegi és a Juventus, valamint a Real egykori szűrője a jelzett évben rendezett világbajnokság előtti edzőtábor során sérült meg. Egy Rivaldo-löket következtében aztán hónapokra harcképtelenné vált, ráadásul a VB-cím azóta is hiányzik a vitrinjéből…
 
Lucas Radebe (Leeds United) – 2003 A Leeds United védõje mintaférjként vállalta, hogy kiviszi a szemetet. Teljesen hétköznapi cselekedet, amely nem tart tovább néhány percnél, és még egy ovis is képes a feladat végrehajtására. Nen úgy, mint Radebe, aki olyan szerencsétlenül nyúlt a konténer felé, hogy megcsúszott és a térdére zuhant.
 
Damiá (Barcelona) – 2005  Három éve még az FCB keretéhez tartozott a manapság a Betisben futballozó jobb-bekk. A katalánoknál leginkább egy furcsa sérülés miatt emlékezhetünk rá: történt, hogy emberünk először volt kezdő a Nou Campban, és - ki ha nem én alapon - talppal akart lestoppolni egy oldalvonal felé vánszorgó labdát. Az eredmény: meghúzódott a vádlija, 10 perc után cserét kért.
 
Nesta (Milan) – 2005 A világbajnok védő három évvel ezelőtt kézsérülés miatt nem állhatott csapata rendelkezésére. Bár hivatalosan nem erősítették meg, a rossz nyelvek szerint az egykori Lazio-bekk a videojáték nyüstölése közben tette tönkre az ínszalagjait.
 
Lita (Reading) – 2007 A tavalyelőtti szezon egyik felfedezettje a 2007-es PL-rajtot volt kénytelen a lelátóról szemlélni egy furcsa sérülés miatt: egy intenzíven áthorkolt éjszaka után éppen nyújtózni készült paplanja alatt. A vádlija azonban másképp gondolta…
 
Alf-Inge Haaland (Leeds United) – 2001 Az eset előzményéhez tartozik hogy 1997-ben a norvég csúnyán lerúgta a Vörös Ördögök ászát, Roy Keane-t. Az ír fenegyerek bosszút esküdött, majd négy szűk esztendő elteltével be is váltotta ígéretét: úgy lerúgta a skandináv fedezetet, hogy annak be kellett fejeznie pályafutását. A labda persze a közelben sem volt…
 
D’Alessandro (River Plate) - 2004  A legutóbb Zaragozában profiskodó, de eredendően River-nevelés D’Alessandro egy Libertadores-kupa meccsen szerzett gólját készült megünnepelni, méghozzá úgy, hogy a reklámtábla átugrását vette a fejébe. Az egyébként nem túl nehéz feladat azonban meghaladta hősünk képességeit, így a végeredményt már csak a baleseti sebészeten és begipszelt lábbal tudhatta meg.
 
Vassel (Aston Villa) – 2003 A portugáliai EB-n is megfordult csatár saját magát próbálta ellátni egy háztartási baleset kapcsán. A színes bőrű csatár lábujján egy vérhólyag keletkezett, ezt próbálta eltávolítani a nagylábujjáról. Az egyébként nem túl nagy szakértelmet igénylő feladat azonban meghaladta a gólvágó képességeit, a nem túl steril körülmények hatására a seb elfertőződött és Vassel körmének felét el kellett távolítani. Ezt a beavatkozást már nem ő végezte….
 
Ivan Bonetti (Grimsby Town) – 1996  Az olasz játékos lábát saját edzője, Brian Laws törte el egy mérkőzés után az öltözőben. Bonetti mérgében uzsonnáját dobta a Mester felé, aki erre jó néhányszor lábon rúgta légiósát. Bár eltiltást egyikük sem kapott, az esettel nyilvánosság elé kellett állniuk…
 
Richard Wright (Everton) – 2001 A liverpooli kékek portása egy Chelsea elleni FA-kupa meccs előtti bemelegítésen ficamította ki a bokáját. Ebben még nem lenne semmi különös, csakhogy Wright éppen a kapufán lógott a szerencsétlen mozdulatot megelőzően, a földre érkezés azonban egy olyan feliratot tartalmazó táblára sikerült, ami szigorúan tiltja a csimpaszkodást…
 
Alan Wright (Aston Villa) - 1999  A birminghami bekk térdhúzódás miatt dőlt ki meccsekre az ezredfordulót megelőzően. Történt, hogy Alan barátunk épp a gázpedál után nyújtózkodott vadonatúj Ferrarijában, amikor megtörtént a baj. Fájdalmat okozott nekem – mondta viccesen Wright, majd lecserélte csodajárgányát egy Rover 416-osra.
 
Robbie Keane (Wolverhampton) – 1998 Az ír gólüzem is nyújtózkodott, ő éppen a távirányító után, és még is többel kötötte be: megrepedt egy porc a térdében. Két hónapot hagyott ki. Hiába, egy Ferrari és a távirányító között van különbség….
 
Milan Rapaic (Hajduk) – 1995 A horvát játékos még otthon játszott, amikor egy furcsa sérülés miatt ki kellett hagynia a Dinamo elleni szezonnyitót: a repülőtéren a beszállókártyával belekapott a szemébe. Az érintett testrész bevérzett, Rapaic pedig az ambulancián kötött ki.
 
Alekszandr Kolinko (Crystal Palace) – 2002  A lett válogatott portását saját edzője, Trevor Francis fejelte le egy mérkőzésen, 2002 októberében. Kolinko kispados volt és amikor csapata gólt kapott, hangos nevetéssel nyugtázta az eseményeket. Francis erre annyira bepöccent, hogy „megbúbolta” lett hálóőrét. Az FA 1000 fontra büntette a magáról megfeledkezett menedzsert, Kolinko azonban kereshetett másik csapatot….

A bejegyzés trackback címe:

https://eurofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr19767428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.11.13. 18:07:31

ezt nem a focilistás könyvből másoltad?

::Janek:: 2008.11.14. 08:56:50

nem, tegnap írtam, netről gyűjtött infók alapján.
De melyik könyvre gondoltál?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.14. 13:14:23

üdv, emlékszem még Canizarez 2002-es vébé előtti fürdőszuobai sérülésre

madbalee 2008.11.15. 14:15:40

Igen Canizarez borotvás storyja jutott nekem is eszembe.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.26. 09:29:52

Egyszer pedig Kiprich - Rotterdamból hazarepülve, ha nem csal az emlékezet - ültében a repülőn húzódott meg:)))))
Amúgy minden tiszeteletet megérdemel Kipu!

::Janek:: 2008.11.27. 12:41:00

Bizony jó volt az öreg Kipu! És a sztori is igaz, még Mészöly Kalmi bá mesélte egyszer a Zuhanyhíradóban:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.29. 10:53:06

Janek
Nekem az NS-ből volt meg. Még rég.
Aztán, KOPUNOVICS!!!!
A Népstadionban, talán a BVSC ellen nyomta a Fradi és a derék szerb fölmászott gólja után egy reklámra - a lelátó alatt - és mikor visszaérkezett kifordult a bokája, vagy térde.
süti beállítások módosítása