Friss topikok

Bajnokok Ligája 4.forduló - Szegény gazdagok

2008.11.05. 09:17 | ::Janek:: | 6 komment

Címkék: chelsea liverpool bajnokok ligája as roma atletico internazionale

Amerika választ, Európa futballozik - ez volt a tegnapi nap rövid krónikája. Amíg azonban a tengerentúlon a pénz beszélt (vagyis győzött Obama), addig az Öreg kontinensen inkább a kutya (jobban mondva a farkas) ugatott. A Roma nemhogy feléledt, hanem egyenesen főnixmadárként támadt fel poraiból, a Liverpool szánalmas teljesítményét a bírók javították ki, míg az Inter újabb tanújelét adta szánalmas formájának. A Sporting és a Barcelona már tovább is masírozott minden idők legtöketlenebb BL-csoportjából, miközben a Pana Brémában ütötte ki Schaafékat.

A nagy arc bizony a mégoly tágas Olimpicóban is kényelmetlen tud lenni. A Chelsea-nek mostmár tapasztalatai is vannak az előbbi állítás igazságtartalmáról, ugyanis amilyen magabiztosan érkeztek az Örök Városba, olyan könnyedén törölte fel velük a padlót a Serie A 17. helyezettje. Scolari és csapata szemmel láthatóan nem vette komolyan a meccset, amikor meg komolyan akarták venni, a belelendülő farkasok nem engdedték. Percről percre vált magabiztosabbá a hazai gárda, Panucci gólja pedig talán az idei szezon legfontosabb találata volt Spalletti számára. A félidei cserék aztán már hiába jelezték a Chelsea győzelmi szándékait, a Roma önbizalma nemhogy visszatért, de talán még felül is múlta a vendégekét. Vucsinics duplája után aztán Deconál a cérna is elszakadt, így a Roma nem csekély meglepetésre kiütötte a kékeket. (AS Roma - Chelsea FC 3-1)

A csoport másik meccsén a Bordeaux Gourcuff és Wendel pazar góljával a maga javára fordította a Cluj elleni találkozót. A franciák a Roma esetleges vereségével akár a továbbjutás küszöbére is kerülhettek volna, ám most igazán sajnálhatják, hogy nem ragadták meg az alkalmat a Delmas-ban Tottiék két vállra fektetéséhez. A románok nagyot küzdenek, de tőlük már az is csoda, hogy két kanyarral a vége előtt még van esélyük a továbbjutásra. Mint ahogy mindenkinek... (CFR Cluj-FCG Bordeaux 1-2)

A B jelű kavartettben az Inter ciprusi fellépése nem ígérkezett túlságosan egyszerűnek. Mostanában csapnivaló formájukkal hívták fel magukra a figyelmet Mourinho fiai, ráadásul nem csak a védekezésük kritikán aluli, hanem a támadások sikere is szinte egyszemélyben Zlatan Ibrahimovicon múlik. A Famaguszta otthonában az ifjú csillag Balotelli szerzett vezetést, ám a védelem sorozatos bakijai a félidőre 2-2-es állást eredményeztek. A félidő után aztán Burdisso elképesztő bakija már a hazaiak győzelmét ígérte volna, ám a Mourinho által mostanában mellőzött Cruz megmentett egy pontot a kék-feketéknek. A Nerazzuri ebből a haknicsoportból biztosan első helyen jut tovább, ám ha a védelem továbbra is egy szúnyogháló áthatolhatatlanságát idézi, könnyen lehet könnyes a március... (Anorthoszisz-Internazionale 3-3)

Brémában a Panathinaikosz muzsikált, méghozzá filharmonikusi pontossággal. Mantzios, Karagounis és Tziolis góljaival valósággal földbe döngölték Schaaf legénységét. A brémaiak védelme ugyan már az előző szezonokban sem idézte a kínai nagy falat, idén azonban a támadók is hozzájuk hígultak. Rosenberg nem üti meg mércét, Özil még kiegyensúlyozatlan, Diego pedig rapszodikusabb mint egy teleregény. A Bundesligában lehet, hogy érvényesülhet a "többet rúgjunk, mint kapunk" formula, de a Bajnokok Ligájában már egy nem különösebben erős Panathinaikosz is tudja mit tegyen a németek támadói ellen. (Werder Bremen-Panathinaikosz 0-3)

A Barcelona játszi könnyedséggel jutott tovább minden idők leggyengébb BL-csoportjából, jellemző, hogy ehhez még a Baselt sem kellett megverniük hazai pályán. Messi 60. perces beállásáig még gól sem született, a kis argentin azonban úgy döntött dob egy kicsit megcsappanni látszó Aranylabda-esélyein. Barca hozzáállására a legjobb példa a svájciak egyenlítése volt, a különben végig jól játszó Derdiyok jóvoltából. Guardiola munkája már meglátszik a katalánokon, kérdés, hogy ez a csoportbeli bohóckodás mennyire készíti fel a Barcát a tavaszi menetelésre. (Fc Barca-Basel 1-1)

A Sporting története során először szerepelhet majd a legjobb 16 európai csapat között, miután az önmaga árnyakaként tevékenykedő Sahtart sikerült két vállra fektetniük. Az túlzás, hogy a történelem legnagyobb igazságtalansága a portugálok továbbjutása, de az biztos hogy a másik 7 csoportharmadikból legalább négy simán megverné őket bárhol. De nem baj, legalább meg van kiért imádkozzanak a csoportelsők a sorsoláskor... (Sporting-Sahtar 1-0)

Az egyik ilyen csoportharmadik például a Marseille, aki meggyőződésünk, hogy bármelyik másik csoportból simán továbbjutott volna, ebből azonban nem tudott. A harmadik helyért azonban megküzdött, ezúttal egy bucira ázott pályán szemtől-szembe a PSV-vel. Huub Stevens csapata borzasztó gyenge formában van, a csapatérdek szót gyakorlatilag nem ismerik, és a mérkőzések nagy része az Amrabat, Affelay, Dzsudzsák hármas "Ki az önzőbb?" című játékával telik. Ezzel pedig egy Rodát sem lehet megverni... (OM-PSV 3-0)

A Liverpoolba végül nem tért vissza Fernando Torres, így aztán a támadójátékukra a legjellemzőbb a Keane-N'Gog csere volt... Az Atletí azonban remekül játszott, az első félidőben szinte lefocizta a Poolt, akik mintha megzavarodni látszanának a huszáros kezdést követően. A Chelsea legyőzése furcsamód visszavette a lendületet, pedig a vörösök legnagyobb tévedése az lehet, ha elhiszik magukról, hogy az idei az ő évük... A hazaiakat végül Martin Hansson segítette meg, a svéd bíró ugyanis egy olyan fejpárbaj után fújt büntetőt a hazaiak javára, amelyet még a félpályán sem ítélnek szabálytalannak. Gerrard azonban nem sokat törődött ezzel, és elvett két teljesen megérdemelt pontot a Matracosoktól. Ennek ellenére kéz a kézben továbbjutnak majd a csapatok, a Liverpool csak az Atletí utolsó fordulóbeli - szokásos - töketlenkedésének köszönheti majd a csoprtgyőzelmet. (Liverpool-Atletico 1-1)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr56750851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szferi 2008.11.05. 10:04:42

A sportingot így lehúzni butaság, legalább 14-15 gyengébb csapat van az idei BL-ben. Mivel jobb a psv, om, bordeaux, cfr, steaua, bremen, panathinaikos, fener, porto, stb?

::Janek:: 2008.11.05. 10:39:36

egyszerűen azt látom, hogy a portugálok gyengébbek náluk. Mind támadásban mind védekezésben. Az OM meggyőződésem, hogy az UEFA-kupa egyik nagy esélyes lesz (márha bejut egyáltalán9 A PSV alapszinten jobb a sportingnál, más kérdés, hogy jelenleg nem biztos hogy megvernék Bentoékat. A Bremen, Panathinaikos, Fener, Porto küzül pedig kettő is jobb náluk. Én pedig négy csapatot írtam, hogy megvernék őket. (Például: Fiorentina, OM, PSV, Dinamo Kyv/Porto).
De köszi a kommentet.

szferi 2008.11.05. 11:00:59

a psv-re pár évvel ezelőtt lett volna igaz a megállapításod, ma már nem. a porto, kyev ugyanazon a szinten vannak, egyedül a fio jobb valamivel - de nem sokkal szerintem. még a celticen lenne érdemes elgondolkozni, nekem az ő idei szereplésük egyértelmű csalódás. Azt ne felejtsük el, hogy tavaly a sporting simán lenyomta a kievet, és mindkét meccsen partiban voltak a romával. tavalyelőtt megverték az intert otthon, döntetlen idegenben a bayernnal.
A marseille nem egy erős csapat,ha van is egy kevés lendület, tavaszra elfogy, sajnos

janek91 2008.11.05. 11:06:28

Igazad van a PSV ma már nem színvonal a BL-ben, a Celtic is körülbelül egy szinten van a Sportinggal. Igazából az a furcs, hogy a Sportinghoz hasonló képességű csapatok általában kiesnek, de nekik nagy szerencsével sikerült egy jó csoportba kerülniük Lehet, hogy kicsit túloztam, de ezért jó a blogírás!. Egyébként, hogy tetszett a poszt?

szferi 2008.11.05. 12:00:42

én nem tartom ezt furcsának. ugye papírforma szerint 4 olasz, angol, spanyol, egy német és egy francia az 14 továbbjutó, itt-ott hibázik valaki vagy verhetőbb csapat jut be, legyen mondjuk 12. ugyhogy a második vonalnak marad négy, max öt hely a nyolcaddöntőben. Aggasztó, hogy ez a második vonal mennyire nincs egy kategóriában a topcsapatokkal - legalábbis huzamosabb ideig egy csapat sem (meglepetések vannak). A sporting, cetic, psv, kiev, om stb. között már nincs akkora különbség, sorsolás és pillanatnyi forma kérdése, hogy melyikük csípi meg a maradék helyeket.

::Janek:: 2008.11.05. 12:37:15

Pontosan igazad van. Aggasztó, hogy ezek a kisebb bajnokságok sztárcsapatai, egyszerűen nem bírják a versenyt. Néha elgondolkodom, nem volt-e jobb akkor, amikor csak a bajnok szerepelt minden bajnokságból? Akkor még egy Crvena Zvezda is tudott BEK-et nyerni. Tudom, hogy ma ez már elképzelhetetlen, de talán megoldás lehetne ha csak az első kettő szerepelhetne minden bajnokságból.
süti beállítások módosítása