Friss topikok

Spanyolország, 10. forduló - beharangozó

2008.11.07. 16:27 | Munki_ | Szólj hozzá!

Címkék: barcelona spanyolország real madrid valencia sevilla atletico madrid villarreal

Az előző heti játéknapot egy kupakör előzte meg, amely az összes csapatot érintette. Ezúttal viszont csak pár csapatnak volt kötelezettsége, nem is akármilyen. Lássuk is az eredményeket:

Barcelona 1 - 1 Basel
Liverpool 1 - 1 Atletico Madrid
Aalborg 2 - 2 Villarreal
Real Madrid 0 - 2 Juventus

Ezek a Bajnokok Ligájában résztvevő egyesületek eredményei, íme az UEFA-kupás csapatok mérkőzései:

Santander 1 - 1 Schalke 04
Valencia 1 - 1 FC Köbenhavn
St. Liege 1 - 0 Sevilla
(A Depor szabadnapos volt)

Lehet, hogy csak számomra meglepő, de egy spanyol csapat sem tudott győzni hétközben. Ilyenre, ennyi résztvevő csapatnál alighanem hosszú évekkel ezelőtt volt példa. Ha nem is gyásznap Spanyolországban, de valószínűleg nem fognak vigyorogni, ha évek múltán felemlegetik 2008. 44. hetét. Ezen előzmények után következzen a 10. forduló.

Kezdjük a bajnoki címvédővel. Az elmúlt hetek nem azt mutatják, hogy a Madrid idén versenyben lehet a versenysorozataiban. 5 meccs, 1 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség. Talán túlzás lenne azt állítani, hogy válságban van a királyi gárda, de mindenféleképpen nehéz helyzetbe kerültek. A spanyol lapok már Schuster utódját keresik: Frank Rijkaard, és Juande Ramos, mint két potenciális jelölt. Jelenleg csapat nélkül tengetik napjaikat, de erősen kétlem, hogy az idény folyamán edzőt fog cserélni a Real. Ahhoz 2 dolognak kell bekövetkeznie szerintem: kiesés a BL-csoportból, vagy olyan szintű lemaradás a bajnokságban, ami még behozható ugyan, de nem a német mesterrel. Tovább növeli a nehézségeket a sérült-lista... Van Nistelrooy: 2 hét (rosszabb esetben műtét), Robben: 6 hét, Ramos: kisebb problémák, De la Red, Pepe: pihen. Vélhetőleg egy Salgado - Cannavaro, Heinze - Marcelo védelem fog játszani a hétvégén, míg előttük még minden nyitott. Ha Schuster vissza akarja szerezni a szurkolók szimpátiáját, akkor egy magabiztos, többgólos sikerrel kell előhozakodnia.
Folytassuk a tavalyi ezüstérmessel, a Sárga tengeralattjáróval. A Villarreal a dániai kiruccanás után nagyon közel került a továbbjutáshoz, hiszen elég 1 pont a következő 2 meccsen, és Európa legjobb 16 csapata közé jut. A Manchester elleni derbi helyosztó jelleggel fog bírni, de az odébb van még. Hétvégén az Almeria csapatát fogadják, országos 1-est sugall a szereposztás. A Villarreal (egyedüli csapatként) a bajnokságban még veretlen, és talán nem is kell megszakadni azért, hogy így is maradjon. Mindössze Eguren bajlódik sérüléssel, így szinte a teljes csapat Pellegrini mester rendelkezésére áll. Az Almeria-nál valószínűleg örülnének egy döntetlennek is, és ha a Madridot sikerült megcsípni, akkor miért ne sikerülhetne ugyanez a tett a Villarreal ellen...?
Következzék a bronzérmes, azaz a katalán óriás. A Basel elleni döntetlennek nem tulajdonítottak nagy szerepet a szurkolók, Guardiola szerint azonban:
„Ez az eredmény nagyon jól jöhet még nekünk, helyre tesz minket, mert nem normális dolog, hogy annyi gólt lőttünk. Ez a visszaesés nem azért volt, mert a pályán dekoncentráltak vagy motiválatlanok lettünk volna. Most a helyünkre kerültünk. Korábban egy olyan sorozatot kezdtünk, ami nem volt teljesen valós, és olyan érzése lehetett mindenkinek, hogy játszanunk sem kell, hogy megnyerjük a meccseket. Ez a döntetlen nagyon jól fog jönni ebben az értelemben”
Ha a Barcelonának drukkolnék, örülnék, hogy ilyen mentalitású edzőm van. A nagy győzelmi sorozat megszakadása mellett egy másik hír szomorította a katalán híveket: Iniesta másfél hónapra kiesett. Az Európa-bajnok középpályás mellett még Abidal, Gudjohnsen és Piqué is sérült. Ugyanakkor a Valladoid ellen a sérültek hiányában is győznie kell a csapatnak, ha tartani akarja a távolságot az üldőzökkel szemben, ugyanis a Valencia betlije nyomán a Barcelona vezeti a spanyol pontvadászatot. De a Valladoid-ot sem szabad lenézni, a múlt héten a Sevilla csapatát leckéztették meg hazai környezetben. Azonban valjuk meg, az előző két csapathoz hasonlóan itt is meglepetésszámba menne a pontvesztés.
Kedden egy téves sípszó fosztotta meg az Atletico-t a bravúros győzelemtől, vasárnap pedig már a sereghajtó Osasuna otthonában lépnek fel a matracosok. Vadócz Krisztián csapata nemrég edzőváltáson esett át, de ennek egyelőre látható jelei nincsenek. Pedig nem egy tapasztalatlan bakfis került a csapat élére: a Real Madrid korábbi játékosa, és rövid ideig edzője, a spanyol válogatottnál szövetségi kapitányi pozíciót is betöltö Camacho lett az Osasuna trénere. Mindenesetre nem elhanyagolható tény: a csapat ebben az évben nem győzött még tétmérkőzésen. Itt a lehetőség, az ismét beinduló Atletico ellen. Egyik oldalon sincs sérült, mi pedig abban bízhatunk, hogy Krisztián lehetőséget kap a csapatban.
Bölöni László nem egy zöldfülű kezdő, ezt már több csapatnál is bizonyította. Az év elején két liverpooli csapat orra alá tört borsot. Míg a Liverpool nagy nehezen továbbvergődte magát a csoportkörbe, addig az Everton már nem volt ilyen szerencsés, és a Standard Liége jutott az UEFA-kupa csoportküzdelmeibe. Természetesen nem szeretnék eltérni a spanyol focitól, mindössze azért ugrottam kicsit északabbra, hogy a Sevilla vendégjátékáról is szó essen. Csütörtökön a Standard-hoz utaztak, és vereséggel távoztak. Volt szerencsém belelesni a mérkőzésbe, megérdemelten győztek a belgák. Hétvégén nem vár ilyen fontosságú, és nehézségű mérkőzés az andalúzokra, elvégre a 18. helyen található Recreativo Huelvát fogadják. Létfontosságú a győzelem, hiszen kicsit elszigetelődtek a többi csapattól. Az előttük lévő Valencia-Real Madrid duó 3 ponttal megy, míg a közvetlen üldöző matracosok 4 ponttal vannak lemaradva. Amennyiben nem akar leszakadni az élbolytól, és nem akarja magára húzni a többieket, győznie kell a csapatnak.
Az eddig remekül helytálló, és régi fénykorát idéző Valencia elvesztette a veretlenségét a múlt héten, és a Real pontvesztése mellett ez volt a forduló meglepetése. Kicsit talán szerencsés volt a Racing, hiszen volt kapufás gól, öngól is, de a Valencia nem nyújtott olyan játékot, amivel megérdemeltek volna akár 1 pontot is. Hétközben újabb hazai 'fiaskó' futott be, nem bírtak az FC Köbenhavn csapatával. Morientes szerzett vezetést egy lecsorgó lövés bekotrását követően, de a 85. percben egy hasonló góllal egyenlített a dán gárda. Ha nem nézzük a negyedosztályú csapat elleni fölényes győzelmet a kupában, akkor bizony a Valencia a legutóbbi 3 tétmeccsén nem győzött. Tehát Unai Emerynek most kell gatyába rázni a csapatot, hiszen a Getafe vendégeként nem lesz egyszerű feladat győztesként távozni.

Tippek:

R. Madrid - Málaga H
Barcelona - Valladolid H
Villarreal     - Almería H
Mallorca - Athletic H
Osasuna - At. Madrid V
Deportivo - Espanyol D
Numancia - Betis D
Racing - Sporting D
Sevilla - Recreativo H
Getafe - Valencia D

A bejegyzés trackback címe:

https://eurofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr11755928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása