Friss topikok

Manchester, Madrid, Milánó - Beckham a világjáró

2008.10.31. 11:16 | ::Janek:: | Szólj hozzá!

David Beckham a világ legjobb jobbszélsője januártól hivatalosan is az AC Milan futballistája lesz, jelentették be a minap. Az angol playboy, aki szinte mindent megnyert már amit csak lehetett a futballban (a világ-és európa-bajnoki címek nem tartoznak ide, mert azt egy angol játékos elég nehezen...) visszatér hát az öreg kontinensre, méghozzá nem is akárhová. A következőkben Beckham klubváltását a Milan szemszögéből elemezzük.

Kár lenne tagadnunk, hogy Becks a világ valaha volt talán legjobb jobbszélsője. A 90-es évek angol futballjának meghatározó alakja, akinek rúgótechnikája vitathatatlanul a legkifinomultabb az egész világon. Az ezredforduló ünnepelt sztárja, akinek neve szinte összeforrt a Cole-York csatárkettőssel, hiszen a '99-es BL-sorozatban talán nem is akadt mérkőzés, hogy el ne kiáltsa magát a riporter: "Beckham ível középre és góóóól!!!" Az angol válogatott és United játéka is rá épült, jobb lába már önmagában magában hordozta a gól lehetőségét bármikor.

2003-ban vette útját Madrid felé, nem minden botránytól mentesen vált el szeretett nevelőklubjától. És itt, ha úgy tetszik a sikersztori véget is ért. A Figo, Zidane, Raul, Ronaldo fémjelezte galaktikusok között már nem az ő jobb lába volt a sztár. A támadások nem rá épültek, és bizony gyakorta kellett részt vennie a védekezésből is. A sikerek elmaradásában persze Becks is ludas volt: az új játékrendszerbe nem igazán tudott beépülni, jóformán csak pontrúgásai voltak veszélyesek.

Most, 4-5 esztendővel később valami hasonlótól tartunk. A Milan bankszámláján bizonyosan lesz nyoma a Spiceboy érkezésének, azonban a csapatban egyelőre nem látni a helyét. Az Ancelotti által kitalált rombuszban még úgy-ahogy meg is lehetne találni a helyét (kérdés mi lesz akkor Pirlóval...), ám a mostanában favorizált karácsonyfa alakzatban szinte kizárt Beckham szereplése. Mármint az eredményes szereplés lehetősége. Vegyünk hát górcső alá néhány potenciális Milan-formulát a tavaszra:

A védelemmel most nem foglalkozunk, jelesül, hogy Dávid király szereplése ebben a szekcióban kizártnak tekinthető. Forduljunk hát a fedezetsor felé. Gattuso helye gyakorlatilag bombabiztosnak mondható, és általában Ambrosini vagy Flamini is besegít Gennaronak. Jelen esetben számoljunk két defenzív középpályással (Gattuso, Ambrosini). Mivel Kaká helye a csatár(ok) mögött szintén betonbiztos, és mivel azok a csatárok általában csak csatár, ezért még két hely marad fenn a középpályán. Ronaldinho és Seedorf vetélkedése a bal oldalon csúcsosodhat ki, a jobb oldlara Pirlo és Becks marad. Nos, mivel a Rossoneri játéka még véletlenül sem az indítok, beadok, befejeli, gól kombó szellemében funkcionál, már eleve kétséges az angol szereplése. Vannak azonban olyan források melyek szerint Pirlo sérülése és formaingadozása miatt volt szükség Becks-re: ő fogja majd a fazont szabni Ancelotti csapatának. Ezzel a meglátással csak két gond van: Beckham stílusából fakadóan képtelen irányítani, Ancelotti pedig képtelen kihagyni a csapatból egy egészséges Pirlót.

Összességében tehát a Milan és David Beckham összefonódását óriási hiba volna szakmai okokkal magyarázni. A jelenlegi Rossonerinek az égvilágon semmi szüksége nincs egy klasszikus vonalszélsőre, annál is inkább mert nem is használ ilyet. Annál inkább szüksége van azonban egy jó adag pénzre, ami a Bajnokok Ligája szereplés nélkül bizony hiányzik... S, hogy az angol playboy mit nyer az ügyön? Még néhány válogatottságot, meg esetleg a kispadot Dél-Afrikában 2010-ben...

A bejegyzés trackback címe:

https://eurofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr65742052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása