Friss topikok

Angol Premier Liga 12. forduló beharangozó

2008.11.06. 19:24 | NyDani | Szólj hozzá!

 

Nem lesz hiány rangadókból az Angol Premier League 12. fordulójában sem.
A legérdekesebb ígérkező Arsenal – Manchester Utd. meccset Szombaton játsszák az Emirates stadionban.
Egyik csapat sem hangolt igazán jól a hétvégére, a Manchester Skóciában a Celtic otthonában játszott 1:1-es döntetlent, az utolsó percekben Giggs találatának köszönhetően, míg az Arsenal a magabiztos idegenbeli 5:2-es győzelem után gól nélküli döntetlent játszott a Fenerbahce ellen hazai pályán.
Az Arsenal két meccs óta nyeretlen a bajnokságban, legutóbb nagy meglepetésre a Stoke City otthonában vérzett el (2:1), az azt megelőző fordulóban pedig hazai pályán játszott egy fergeteges 4:4-es döntetlent a Tottenham ellen.
A Manchester Utd. bár 5 ponttal lemaradva a 3. helyen áll a bajnokságban, de egy meccsel kevesebbet játszott, s magabiztosan menetel a bajnokságban.
Így a hétvégi mérkőzés abszolút 3 esélyes, a forma a vendégek, míg a hazai pálya előnye az Arsenal mellett szól, nagy taktikai csata várható, ami befolyásolhatja a bajnoki cím sorsát is.
A Chelsea és a Liverpool kötelező házi feladatnak tekinthető mérkőzés előtt áll, igaz mindkét csapat hullámzó teljesítményt mutat mind hazája bajnokságában, mint a BL-ben.
A forduló másik nagy érdeklődéssel várt mérkőzése a Manchester City – Tottenham találkozó.
Igaz a Spurs az utolsó helyen áll a bajnokságban, de legutóbbi 3 mérkőzésén veretlen, utolsó két találkozóját az Arsenal ellen játszotta idegenben (4:4), illetve nagy meglepetésre a 11. fordulóban otthon verte meg az akkor éllovas Liverpool csapatát.
Mindenképpen kilábalni látszanak a hullámvölgyből és ezt a City legyőzésével bizonyíthatják újra.
A csapatok sűrű menetrendnek köszönhetően (hétközi fordulók, válogatott és kupa mérkőzések) nem hozzák legjobb formájukat, de a PL-ben ez megszokott, így izgalmas és kiélezett mérkőzésekre számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr52754544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása